Automaatrijles

Voor meer gebruikers gemak

Automaatrijles voor het maximale gemak

Wil je gebruik maken van automaatrijles, bijvoorbeeld omdat je enorm op ziet tegen het schakelen, of je daar slechte ervaringen mee hebt? Wij maken binnen ons wagenpark gebruik van een aantal auto’s met automaat, waardoor je direct kunt instappen. Je kiest met automaatrijles voor een maximaal gemak, waardoor jij je kunt richten op het overige verkeer en de veiligheid op de weg.

Een auto met automaat

Automaatrijles volg je in een auto met automaat. Het is voldoende om de rem los te laten, de auto zal direct in beweging komen. Vervolgens geef je gas bij om op te trekken, de auto schakelt vanzelf door naar de juiste versnelling. Tijdens automaatrijles hebben we daardoor alle kans om je meer te leren over het juist gebruik van je spiegels, of kunnen we je helpen met de bijzondere verrichtingen. Tijdens de automaatrijlessen kun je het schakelen gewoon overslaan, waardoor je wat vlotter van start kunt gaan.

Houd er rekening mee dat je na het behalen van je rijbewijs na automaatrijlessen alleen in een automaat mag rijden, het is niet toegestaan om in een schakelauto te rijden.

Rijles van een ervaren instructeur

Tijdens een automaatrijles krijg je rijles van een ervaren instructeur, die precies weet hoe het CBR praktijkexamen in elkaar zit. Bovendien weet de instructeur je op de juiste toon aan te spreken, zodat je rustig en vol zelfvertrouwen de weg op kunt. Gaat er iets nog niet helemaal goed? Dan vertellen we je dit via opbouwende kritiek, zodat we de volgende automaatrijles kunnen gebruiken om het opnieuw te proberen. Dit helpt jou zo snel mogelijk je rijbewijs te halen.

Automaatrijles en het CBR praktijkexamen

We stemmen de automaatrijles volledig af op het CBR praktijkexamen. Op die manier zorgen we ervoor dat je de kans op slagen zo groot mogelijk kunt maken. We behandelen de onderdelen die tijdens het examen aan bod komen en rijden ook de bekende routes al eens met je. Je kunt tijdens je automaatrijles als het ware alvast een proefexamen doen bij je rij-instructeur.