Rijbewijs Amsterdam

De slimme manier om je rijbewijs te halen!

Proefles om je rijkwaliteiten in te schatten

Wil je gebruik maken van een proefles, om in te laten schatten hoeveel rijlessen je nodig zal hebben om je rijbewijs te behalen? De instructeur kijkt goed naar wat je al kan, wat je nog dient te leren en hoe snel je de aanwijzingen weet te verwerken in je gedrag op de weg. Tijdens een proefles kun je nog niets goed of fout doen, we gebruiken de les puur om na te gaan waar je staat en welk rijlespakket je zo snel mogelijk naar het rijbewijs zal helpen.

Prognose voor de rijlessen

We gebruiken de proefles ten derde om in te schatten hoeveel rijlessen je nodig hebt, om alles goed onder de knie te kunnen krijgen. Na afloop van de proefles kunnen we je op basis van de inschatten bovendien aangeven wat je rij-opleiding zal kosten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een van onze rijlespakketten.

Kijken tijdens het rijden

Tijdens de proefles zullen we je direct een aantal instructies geven, bijvoorbeeld met het oog op je kijkgedrag, je positie op de weg en de wijze waarop je de auto onder controle hebt. We gaan na in hoeverre je de aanwijzingen gemakkelijk opneemt, of dat je daar aan de andere kant wellicht wat extra ondersteuning bij nodig hebt. Dit helpt ons om in te schatten hoeveel rijlessen je nodig hebt. Wat dat betreft mag je tijdens de proefles nog alles fout doen, er is voldoende tijd om het onder de knie te krijgen en uiteindelijk het praktijkexamen succesvol af te leggen.

Schakelen en controle van de auto

Tijdens de proefles neem je plaats achter het stuur en kun je al direct zelf schakelen, of dit nog even overlaten aan de instructeur. Heb je de auto zelf al aardig onder controle, of zullen we hier in de eerste lessen mee gaan starten? We gebruiken de proefles om na te gaan op welk niveau je op dit moment staat, zodat we vanuit daar in de rijlessen toe kunnen werken naar het uiteindelijke praktijkexamen van het CBR.