Schakelrijles bij Rijbewijs Amsterdam

De voordelen van het leren schakel rijden

Schakelrijles om goed te leren schakelen

Ben je op zoek naar schakelrijles, rijlessen in een schakelauto? Wij maken gebruik van nieuwe auto’s, zodat je het schakelen kunt gebruiken om Het Nieuwe Rijden in de praktijk te brengen. Tijdens de eerste rijlessen leggen we de nadruk op het schakelen en het gebruik van de koppeling, bijvoorbeeld om rustig op te kunnen trekken zodra het stoplicht op groen sprint.

Rijles in een schakelauto

Schakelrijles staat voor rijlessen in een schakelauto, die je kunt gebruiken om de auto goed onder de knie te krijgen. We helpen je de auto vanuit z’n vrij in de eerste versnelling te krijgen en op te trekken, door de koppeling rustig op te laten komen. De schakelrijles helpt je de juiste versnellingen te vinden en bijvoorbeeld op het juiste moment op- of terug te schakelen. Vervolgens richten we ons tijdens de schakelrijles op het kijken, de bijzondere verrichtingen en bijvoorbeeld de techniek van de auto. Op die manier komen alle elementen van het CBR praktijkexamen aan bod.

Volledige vrijheid op de weg

Schakelrijles leert je niet alleen veilig auto te rijden, je zorgt er daarnaast voor dat je de volledige vrijheid hebt op de weg. Na het behalen van je rijbewijs bij het CBR heb je de vrijheid om in een schakelauto of een automaat te stappen, je mag ze allebei rijden. Je leert goed schakelen en zuinig te rijden, waardoor ook een automaat geen probleem voor je zal vormen. Dankzij je schakelrijles heb je deze keuze, indien je kiest voor automaatrijles mag je uitsluitend gebruik maken van een automaat.

Vraag je schakelrijles direct aan

Wil je de schakelrijles direct aanvragen, zodat je zo snel mogelijk van start kunt gaan? Neem contact met ons op, dan plannen we de schakelrijles al vlot voor je in. We gaan met je op weg om het schakelen onder de knie te krijgen en houden je voortgang nauwkeurig bij. Wij horen graag van je, om je eerste schakelrijles in te plannen.